Těstoviny
Vyjímečnost těstovin Delverde je obsažena v jejich jednoduchosti. Pouze dvě ingredience, pramenitá voda a nejlepší semolínová mouka z ekologického zemědělství. Díky tradiční výrobě přes bronzové formy získávají speciální hrubší povrch, na který omáčka skvěle přilne.
Obsahují více vlákniny, vitamínů, minerálních látek, mají nižší glykemický index. Výhodou celozrnných těstovin je zejména to, že se nerozvařují, a tudíž mají nižší glykemický index a vyšší výživovou hodnotu.
Tyto těstoviny jsou inspirovány animovaným seriálem MiniCuccioli. Postavičky tohoto dětského seriálu kladou do středu svých dobrodružství pozitivní hodnoty, jako je přátelství, sdílení a solidarita, a vždy ukazují velkou citlivost a pozornost k životnímu prostředí. S těstovinami Sgambaro MiniCuccioli se děti učí od útlého věku pozitivnímu přístupu ke svému okolí i přírodě. Tyto těstoviny chtějí přispět k tomu, aby děti dobře rostly a staly se pozitivními protagonisty budoucího světa.
Giglio lasagne
Lasaně jsou italské těstoviny ze semoliny z tvrdé pšenice (Triticum durum). Pro rychlou přípravu poklademe plátky lasagní rovnou do zapékací misky, bohatě naplníme řidší/vodnatější omáčkou a zapékáme asi 30 minut při 200°C. Nebo lasagne povaříme 6-7 minut ve slané vodě, scedíme a rozprostřeme do máslem vymazané zapékací misky, naplníme dle chuti. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 30 min.
Těstoviny vyznačující se tmavě černou barvou inkoustu z olihně. Název "al Nero di Seppia" označuje tmavou tekutinu, kterou uvolňují sépie a chobotnice. Černý inkoust uvolňují, aby se chránili před spatřením dravci. Tento inkoust není toxický a "il nero di seppia" se tak používá v potravinářství jako barvivo. Další z ochucených těstovin jsou citrónové a feferonkové.